Wat is een workstation PC en waarvoor worden ze gebruikt?

workstation PC

De meeste mensen weten inmiddels wel dat de letters PC staan voor Personal Computer. Echter, niet veel mensen kennen de term workstation PC. Een workstation PC is namelijk een computer, maar dan anders. Benieuwd wat een workstation nou precies is en waar ze worden gebruikt? Dat ontdek je hier. 

De term workstation

Als het gaat om het uiterlijk dan zien een normale pc en een workstation er eigenlijk hetzelfde uit. De behuizing verschilt niet veel. De technische specificaties kunnen echter compleet verschillend zijn. Daar zit het hem dan ook in. Een normale pc is vaak namelijk ontwikkeld voor de consumentenmarkt en heeft dus bepaalde functies en mogelijkheden die daarop aansluiten. Die normale pc die jij thuis gebruikt om te internetten is echter waarschijnlijk niet krachtig genoeg om een fabriek draaiende te houden of speciale processen te laten lopen die in grote technische bedrijven worden gebruikt. Daarvoor is de workstation.

workstation PC

Specifieke wensen

De workstation is dus bedoeld voor zeer specifieke processen en functies. Een workstation is dan ook vaak maatwerk. Een bedrijf klopt aan bij een ander bedrijf waar ze deze workstations kunnen realiseren. De koper heeft dan vaak een eisenlijstje. Er zijn echter ook algemene workstations die ontwikkeld worden voor een bepaalde sector en op meerdere manieren en in meerdere bedrijven toepasbaar zijn. De workstation is in ieder geval compleet overbodig voor de gewone gebruiker en consument. Dan is een normale pc vaak meer dan voldoende. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *