Verschillende soorten voor je elektrische sigaret

e-liquid

Iedere e-liquid die je gebruikt voor je elektronische sigaret is op basis van plantaardige glycerine en propyleenglycol. De vloeistof wordt aangeduid met PG (propyleenglycol) en plantaardige glycerine met VG (Vegetable Glycerin). In PG lossen de nicotine en smaak aroma’s goed op, nadeel is wel dat de stof wat scherper voor de keel is. VG vloeistof geeft meer dampwolken en is tevens zacht voor de keel. Nadeel is dat de vloeistof in veel gevallen stroperig wordt.  

Sterkte van nicotine 

e-liquid

Iedere soort vloeistof is beschikbaar in verschillende sterktes nicotine, de nicotine wordt aangegeven per milliliter. Van nul tot achttien mg zijn de meest beschikbare, hoe meer nicotine hoe meer je in je keel gaat ervaren. Veel mensen die met e-liquid starten nemen 6 mg, dit is afhankelijk van hoeveel en hoelang je hebt gerookt. Het is de bedoeling dat je steeds minder nicotine gaat gebruiken, dit is goed af te bouwen. Ben je eenmaal gewend aan de elektrische sigaret kun je de hoeveelheid af gaan bouwen. 

Afbouwen van nicotine gebruik 

e-liquid

Wanneer je gewend bent aan de sigaret is het de bedoeling dat er natuurlijk minder nicotine wordt gebruikt. Begin je met twaalf mg, neem je een stapje terug tot zes mg. Vind je deze stap te groot dan kun je combineren met een twaalf en zes mg, in de praktijk kom je dan uit op negen mg. Vloeistoffen kun je eenvoudig combineren in een tankje of met behulp van een navulfles. Bouw niet te snel af maar doe dit stap voor stap, wen eerst aan het gebruik van een elektronische sigaret.