Social Media Marketing Trends die doorgevoerd zullen worden in 2021.

Het behoeft geen betoog dat 2020 een tumultueus jaar is geweest met een flinke dosis onzekerheid. Maar als één ding zeker is, is het dat social media heeft bewezen niet alleen een essentiële persoonlijke bron te zijn om verbonden te blijven, maar ook als een essentiële zakelijke tool. In feite geeft 93% van de IT-besluitvormers aan social media te gebruiken voor zakelijke doeleinden! En hoewel er dit jaar zoveel is veranderd, kunnen we het er allemaal over eens zijn dat up-to-date blijven met de nieuwste trends op het gebied van social media marketing cruciaal is voor elke succesvolle marketingstrategie.

Influencer Marketing: Net als bij andere trends, bestond influencer marketing natuurlijk al voor dit jaar. Deze aanpak heeft echter een grote vlucht genomen en wordt in steeds meer marketingstrategieën opgenomen als een reguliere tactiek in plaats van af en toe een spel op social media. Houd bij het opzetten van een strategie voor een influencer-marketingcampagne rekening met de invloedrijke spelers in online gemeenschappen die je kent en vertrouwt om de boodschap via social media marketing naar relevante doelgroepen te verspreiden!

Een “Less is More” aanpak volgen: iedereen heeft op de een of andere manier de impact van COVID-19 gevoeld, groot of klein. Voor veel mensen is een veel voorkomende strijd het gevoel een verzadigingslimiet te bereiken vanwege de hoeveelheid e-mails die we verzenden of ontvangen, meer uitnodigingen voor vergaderingen, langere schermtijd en andere factoren die, in combinatie met de pandemie en het ontbreken van een ‘normaal’ leven, kunnen allemaal bijdragen aan een burn-out. Als jouw team niet op deze trend is ingesprongen, is er nog tijd om deze op te nemen in jouw social media of bredere aanpak, zodat de campagnes waar je tijd en energie in besteedt, echt worden gezien in plaats van over het hoofd gezien.

Zoals we allemaal weten, bieden social media bedrijven een unieke kans om persoonlijkheid te tonen, met gebruikers in contact te komen en, met de juiste strategie, zich te onderscheiden van de massa. Met deze trends in gedachten, hopen we dat de marketingteams zich gesterkt voelen om iets nieuws te proberen voor de social media marketing. En hou zoals altijd je ogen open voor nog meer strategieën die zeker een grote impact zullen hebben in 2021.

Geef een reactie