Het juiste kindermatras kiezen: zo doe je dat

Koudschuim-Matras-tot-150-kg-70x200-cm

Voor je kind wil je natuurlijk alleen maar het allerbeste. Je wilt graag dat hij of zij een goede nachtrust en ‘s ochtends weer fris is. Daarom ga je op zoek naar het beste kindermatras. Kun je het beste kiezen voor een matras 70×190? En waar moet je nog meer op letten bij de aanschaf? In dit artikel vind je een aantal tips.

PERFECTMATRAS

Grootte

Een matras van 70×190 kan ideaal zijn als je kind al wat langer is en de kamer niet zo groot is. Je kunt echter het beste de grootte van het matras bepalen aan de hand van de lengte van je kind. Denk hierbij ook aan de groei. Het liefst koop je een matras waar hij of zij nog enkele jaren op kan liggen. Aan de andere kant is het ook weer belangrijk dat het matras niet te groot is, want dan ‘verzuipt’ je kind hierin. Neem anders eens een kijkje op de website van Perfecthomeshop.eu.

Dikte

Ook voor kinderen moeten matrassen niet te dun zijn, ook al kunnen zij vaak wel comfortabel slapen op een wat minder dik matras dan volwassenen. Het is in ieder geval aan te raden om te kiezen voor een kindermatras met een minimale dikte van 8 centimeter. Let er ook op dat het matras niet zo dik is dat het boven het bedframe uitkomt, zeker als je kind op een hoogslaper of stapelbed slaapt.

schuim matras

Materiaal

Bij matrassen voor kinderen is voornamelijk de ondersteuning belangrijk. Ze moeten dan ook niet te zacht zijn. Over het algemeen zul je voornamelijk kindermatrassen tegenkomen die zijn gemaakt van polyether. Dit is ook prima materiaal voor een kindermatras, aangezien het voldoende ondersteuning biedt. Daarbij zijn dit soort matrassen ook niet duur in de aanschaf.