Gereedschapswagen

Als u veel tijd verspilt aan het doorzoeken van werktafels, kasten, dozen, gereedschapshouders of zakjes om een ​​gereedschap te vinden, is het tijd om te overwegen een gereedschapskist aan te schaffen.

overwegingen

Hetzelfde geldt als uw huidige gereedschapskist zijn opslagcapaciteit heeft overschreden. Afhankelijk van de staat en uw ruimtebeperkingen, kunt u overwegen om een ​​extra exemplaar of een vervanging te kopen die ruimte biedt voor uw bestaande gereedschappen en voldoende ruimte om uw verzameling te laten groeien. De meest populaire optie die professionals kiezen om hun gereedschap onder te brengen, is een gereedschapswagen of een verrijdbare werkplek. Een wagen voor gereedschap is een gereedschapskist op wielen die een gecentraliseerde, gemakkelijk toegankelijke opslag kan bieden voor het gereedschap dat u in de loop der jaren hebt verzameld. Het bestaat uit een metalen frame dat een aantal laden bevat, en vier of meer zwenkwielen die aan de onderkant van het frame zijn gemonteerd voor gemakkelijk manoeuvreren. Voor de doe-het-zelver die maar een paar basisgereedschappen heeft, is een lichte, budgetvriendelijke gereedschapswagen voldoende. Als u echter een professional bent met een toch al indrukwekkende gereedschapscollectie die jaar na jaar alleen maar groter wordt, dan moeten de kwaliteit en de duurzaamheid van de wagen voor gereedschap een prioriteit zijn.

Het ontwerp

Hoewel een exterieurontwerp er op het eerste gezicht aantrekkelijk en ‘gespierd’ uitziet, is het ‘wat erin zit’ van belang als het gaat om het veilig en gemakkelijk opbergen van uw gereedschap. De duurzaamheid van een wagen voor gereedschap wordt bepaald door de kwaliteit van materiaal en componenten en de fabricage en montage.

Voordat we dieper ingaan op de belangrijkste componenten van een gereedschapswagen, moeten we begrijpen dat de woorden “kwaliteitsgereedschapskist” verschillende betekenissen hebben, afhankelijk van de eigenaar en de beoogde toepassing. Als u de gereedschapskist bijvoorbeeld veel moet verplaatsen, is investeren in kwaliteitszwenkwielen noodzakelijk. Als uw gereedschapskist grotendeels stationair zal zijn, maar er moet veel gereedschap in passen, dan is een stevige constructie wellicht wat u nodig heeft.

Belangrijke vragen

Voordat u gaat winkelen voor uw volgende wagen voor gereedschap, probeert u deze vragen zo goed mogelijk te beantwoorden:

– Wat is het geschatte totale gewicht van de gereedschappen die uw nieuwe gereedschapskist moet bevatten?

– Hoeveel extra grote / omvangrijke gereedschappen moet u opbergen?

– Op welk vloeroppervlak gaat u uw wagen plaatsen en verplaatsen?

– Hoe vaak gaat u de wagen verplaatsen?

– Waarvoor is het bovenste gedeelte van de wagen bedoeld? Tekenen, werken, extra gereedschapsopslag bewaren?

– Heeft u stopcontacten nodig als onderdeel van de wagen?

– Hoe groot is de kans dat uw gereedschap wordt gestolen in uw werkplaats?

Het frame

Het frame, ook wel het chassis genoemd, is de “fundering” van elke wagen voor gereedschap die de andere componenten ondersteunt, namelijk de laden en zwenkwielen. Als basis moet het de zwaartekracht weerstaan, die het gewicht in de gereedschapskist naar beneden trekt, en rekkrachten, die X-, Y- en Z-asbewegingen zijn die worden veroorzaakt door spanningen en uitzetting. Bij het verplaatsen van de wagen voor gereedschap op oneffen vloeren of bij het omrollen over hobbels treden er trekkrachten op. Het resultaat is een doos die zijn niveau of schietlood verliest. Een frame dat is beschadigd door stelling, vertoont tekenen van gezonken of gedeukte zijwanden, laden die niet kunnen openen / sluiten en het inklappen van het werkblad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *